Hoppa till innehåll

Svenska Spel Powerplay

Powerplay är inte bara en spelform inom ishockey utan också ett poolspel på Svenska Spel som lanserade september 2009. Svenska Spel Powerplay riktar sig mot ishockey där du som spelare behöver tippa rätt på kupongens åtta matcher med hjälp av ett 1X2 system.

Du vinner genom att du prickar rätt på samtliga matcher där du kan utnyttja helgarderingar och halvgarderingar för att öka vinstchansen. Ett spännande spel med många mål. Du som följer hockey vet att det händer mycket på kort tid och att en match kan vända på några få minuter.

Dessutom händer det nästan alltid mycket i slutskedet av en match när ett av lagen tar ut målvakten. Du kan alltså öka spänningen ytterligare genom att lämna in ditt egna Powerplayspel. 

Svenska Spel Powerplay

Hur mycket kostar det att spela Svenska Spel Powerplay?

Att spela Powerplay Svenska Spel kostar 1 kr för varje rad som du spelar. Så beroende på hur ditt spel ser ut med hel- och halvgarderingar desto dyrare blir det. När du spelar online hos Svenska Spel och fyller i dina val kommer du se priset gå upp. Det är alltså inget du behöver hålla räkningen på i huvudet. Det gör det lite enklare att lägga ett spel. 

Lägger du till en halvgardering så kostar det 2 kronor. Lägger du till ytterligare en halvgardering multipliceras priset med två. En helgardering kostar 3 kronor och för varje halvgardering du gör, multipliceras kostnaden med tre. Om du spelar på en liten budget är det alltså viktigt att du tänker igenom dina val noggrant. Fundera över vilka matcher som känns säkra och vilka du vill säkra upp. 

Väljer man att spela med både hel- och halvgarderingar så tar man kostnaden för antalet halvgarderingar man vill spela med, gånger den kostnaden för antalet helgarderingar man vill spela med. Eftersom du bara kan spela online behöver du inte fundera så mycket på det. Men det kan vara bra att veta hur det går till när du får fram priset på din spelkupong.

Spelstopp

Hos Svenska Spel finns det ett spelstopp man behöver förhålla sig till. Spelstoppet brukar vara en minut innan den första matchen på kupongen startar. På vardagar brukar spelstoppet vara kl. 18.59 och tidigare på helgerna. Matchtiderna står alltid på spelkupongen så du kan se när det är spelstopp. Tänk på att vara ute i god tid så du slipper stressa när det väl är dags att spela. Särskilt om du vill ha tid att analysera de olika matcherna och lagen innan du bestämmer dig. 

Det som är mest spännande med Powerplay är att man kan följa utvecklingen i varje match. I hockey brukar det bli fler mål än i fotboll så det svänger fort. För att få ta del av utdelningen behöver du pricka in alla rätt och får då vara med och dela på 70 % av den aktuella omsättningen. Om du vill se vad tidigare spelkuponger har gett för resultat så kan du gå in på Svenska Spels hemsida och se vad den totala omsättningen var för en viss kupong. De har en egen resultatkalender så det är väldigt enkelt att se kupongen för ett visst datum. 

Spelstopp

Börja spela på Svenska Spel powerplay

Vill du också ta del av all spänning som omger Powerplay hos Svenska Spel? Är du inte redan medlem hos Svenska Spel är det alltså där du får börja. För att få spela måste du vara minst 18 år, ha svenskt personnummer och vara folkbokförd i Sverige. Du registrerar dig första gången med BankID och uppger den information som krävs. 

När kontot är i hamn sätter du bara in pengar och klickar dig fram till Powerplay. Du kommer snabbt få en översikt av alla matcher och kan börja klicka i dina val. När du känner dig nöjd lämnar du bara in din kupong. Sedan är det bara att vänta på att den första matchen ska dra igång. 

Håll koll på resultaten

Du behöver förstås inte hålla koll på resultaten manuellt om du inte vill det. Du kan lika gärna logga in nästa dag och se om det blev någon vinst eller inte. Men de flesta gillar att hålla koll på kupongen och pricka av matcherna en efter en. En stor fördel med Svenska Spel Powerplay är att du följer med i resultaten samtidigt som matcherna spelas. När det blir mål kommer du se det på din spelkupong. 

Det betyder att du hela tiden kan se hur många rätt du har. Det är också smidigt eftersom du ser vad kupongen kan betala ut. Ibland går vissa av matcherna samtidigt, då är det bra att du kan kolla håll koll på dem via din kupong. Kanske väljer du ut den mest intressanta och tittar på den tillsammans med vänner.

Svensk spellicens hos Svenska Spel

Svenska Spel hade länge monopol på allt spelande i Sverige och det är en av anledningarna till att de erbjuder extra roliga spel som Powerplay. Svenska Spel är idag övervakat av Spelinspektionen och värnar om din trygghet som spelare. Det är inte konstigt att det har blivit så populärt både med Powerplay och med andra spel. 

Vad innebär det egentligen att du spelar med svensk licens? Det handlar först och främst om ansvarsfullt spelande. Svenska Spel har många verktyg på plats som ser till att du får en bra spelupplevelse. Det är tryggt både när du spelar Powerplay och när du spelar överlag. Dina vinster är dessutom skattefria. Om du prickat in alla åtta rätt på Powerplay kan det faktiskt ge väldigt bra utdelning. En sådan vinst betalas ut till ditt konto direkt och är alltså pengar som är disponibla.

cropped shot of man holding credit card and using laptop with sport bets website

Spela Svenska Spel Powerplay tillsammans med andra

Det kan bli ett rent nöje att gå ihop tillsammans med andra en gång i veckan. Du kan till exempel dra ihop ett kompisgäng eller några familjemedlemmar. Om alla lägger en hundralapp var kommer ni upp i en bra summa och kan öka era chanser att få in åtta rätt på tipset. Du kan förstås ha chansen på åtta rätt även om du tippar enkelrader men det blir betydligt svårare. 

Hur ofta du kan spela på Powerplay varierar. Under sommaren är det uppehåll i princip alla ligor vilket betyder att det inte finns några kuponger att spela på. Under vinterhalvåret är det betydligt högre tempo och du kan ofta betta flera gånger i veckan. Det viktiga är att du lägger dig på en nivå som passar dig. 

Vanliga frågor och svar om Svenska Spel Powerplay

Det lanserades för första gången 2009 och har varit en favorit hos många hockeyfans sedan dess. Det är ett spel som unikt för Svenska Spel. 

Det är ett slags poolspel där du ska tippa på åtta hockeymatcher. Man kan säga att det är som Stryktipset fast med hockeymatcher. Det är ett spel som är unikt för Svenska Spel.

Det beror helt på vilka matcher som spelas för dagen. Normalt så är det en blandning av KHL och europeiska ligor. Det kan vara SHL, finska ligan och tyska ligan, bara för att nämna några exempel. 

Kostnaden baseras på hur du spelar. Om du bara lämnar in enkelrader så kostar ett tips inte mer än 8 kronor. Dock är det inte så stor chans att du får in alla matcher. Ju fler hel- och halvgarderingar du lägger till desto mer kommer priset att gå upp. Du ser alltid priset där det står att du ska lämna in ditt spel. Det ändras i samband med att du tar bort eller lägger till dina val.