Hoppa till innehåll

Oddset Matchen

Oddset Matchen innebär att man ska sätta resultatet i minst en match. Du ska ange hur många mål hemmalaget och bortalaget gör. För närvarande erbjuds Oddset Matchen för fem sporter fotboll, ishockey, bandy, innebandy och handboll. Med Svenska Spels Oddset Matchen har du möjligheter till bra vinst för låga insatser.

bakgrundsbild avsnitt 2

Oddset Matchen - sedan 1986

Oddset tillhör Svenska Spels äldre spel. Det lanserades för 36 år sedan, 1986. Samma år lanserades även Trisslotten. Idag finns fler typer oddsspel. Oddset Matchen är ett som blivit mycket populärt genom åren. De rörliga oddsen kan vara ett skäl till populariteten. Bara den ger ett extra spänningsmoment. Sedan är det inte lätt att sätta ett resultat. Utmaningen och vinsten kan vara bra.

Så spelar du på Oddset Matchen

Oddset Matchen är inte så svårt att förstå sig på. Du gissar och anger ett resultat på en spelkupong. Därefter lämnar du in spelat på Svenska Spel online eller via ditt spelombud. Det går att spela på 1-12 matcher per dag och kupong. Du kan lämna in flera kuponger. Resultatet efter matchtid är vad som gäller. Får du in rätt resultat multipliceras din insats med oddset. Då oddset är löpande sätts det efter spelstopp.

Ta del av experttips

Hur fungerar odds?

Om ett odds börjar med siffran 2 innebär det att den inträffas 1 av 2 gånger. Börjar med siffran 3 inträffar det 1 av 3 gånger. Det betyder alltså att ett odds på 15 att det inträffar 1 av 15 gånger. Det ger ju bra vinst men är ett ganska svårt spel att få in. Ett odds kan inte vara 1.00. Det skulle ju betyda att händelsen inträffar varje gång 1/1.

Hur fungerar rörliga odds

Oddset Matchen har rörliga odds. Det betyder att oddset sjunker om många spelare spelar på ett specifikt resultat. Slutgiltigt odds bestäms först efter att spelet stängs. Det gäller alltså också att förutse odds och hitta ett bra, rimligt resultat att spela på. Läs vad experter skriver eller lita på din egen kunskap och omdöme för att sätta ett resultat. Svenska Spel har också automatspel som kan generera resultat.

Svenska Spel online

Det är endast hos Svenska Spel och deras ombud som man kan spela Oddset Matchen. Väljer du att spela via Svenska Spel klickar du bara fram till Oddset Matchen. Här hittar du både aktuella matcher och kommande matcher. Efter att du lagt ditt resultat kan du följa dina spel via dina personliga sidor. Om du får kalla fötter och vill annullera ditt spel kan du göra det 30 minuter efter du lagt ditt spel. Därefter kan du annullera det fram till spelstopp.

Svenska Spels spelombud

Det är enkelt att lägga ett spel hos ditt spelombud. Det är bara lite mer manuellt hantering. Hos spelombuden hittar du alla information du behöver om spelen. De är ofta mycket kunniga också. Du kan även här välja att annullera spel om så skulle behövas. Samma principer som för att annullera online gäller, med några skillnader. Det måste vara hos samma ombud och även samma terminal där du la spelet, för att annullera det.

Systemspel på Oddset Matchen

Grunderna i Oddset Matchen är inte så svåra att förstå sig på. Om man vill förbättra sina vinstchanser har man även några andra möjligheter. Du kan helt enkelt ange fler resultat på en och samma match. Det är en form av gardering. På tipsspel anger du flera tänkbara resultat (exempelvis 1X). På Matchen anger du målkombinationer. Om du fyller i många variationer kommer insatserna skena i väg. Systemreducering är ett annat alternativ. Då kan man utesluta hemmaseger, bortaseger eller oavgjort.

Svenska Spels funktion PIX!

Om du inte hinner läsa på inför matcherna är PIX! ett alternativ. Med PIX! får du färdiga spel och du väljer hur mycket du vill spela för. PIX! skapar ett spel utifrån redan lagda spel, odds på matcherna och lite på slumpen. Om du vill kan du ändra i det spel som PIX! föreslår.
PIX! fungerar bland annat på följande spel:

  • Stryktipset
  • Europatipset
  • Topptipset
  • Måltipset
  • Trav & galopp
  • Powerplay
  • Bomben
  • Challenge
  • Matchen

Resultat och rättning på Oddset Matchen

När du spelat på dina matcher är det dags att både följa och rätta resultaten. Det finns många appar och webbsidor som uppdaterar matcher och resultat i realtid. Det är också möjligt att följa resultatet på text-tv. Naturligtvis finns resultat på Svenska Spels hemsida och app också. Där kan du följa dina spel under dina personliga sidor. För ökad spänningsfaktor följer du någon match live. Gör det på plats eller via en livesändning.

Låga insatser och höga vinster

Oddset Matchens fördelar är möjligheten till höga odds och fina vinster. Det är svårt att pricka rätt men kan betala sig bra. Har du rätt analys och lite tur, får du möjligheten till fina vinster även vid låga insatser. Återbetalningsgrad på Oddset Matchen är 70%. Topptipset från Svenska Spel har ungefär lika mycket, medan Stryktipset och Europatipset har lägre. Oddset Lången och Oddset Powerplay har liknande återbetalningsgrad som Oddset Matchen.

Hur mycket kan du vinna?

Du planerar att kolla Europa League-matchen mellan Lyon och West Ham. Du har gjort din bakgrundskoll, lyssnat på experter. Slutligen drar du ändå till med en vild gissning. Du öppnar upp Svenska Spels hemsida och satsar 100 kr på 4-1. Det är svårt resultat och visar oddset 41,77. Eftersom det är rörliga odds och där det inte säkert det håller till spelstopp. Vinner du är det dock 100 kr gånger oddset 41,77= 4 177 kr. Bra avkastning helt klart.

Speldagar Oddset Matchen

Oddset Matchen kan spelas varje dag, till skillnad från poolspelet som Stryktipset och Europatipset. Det finns många sporter och ligor, så det finns något dagligen att spela på. Matcher som gäller hittar du på Svenska Spel eller hos ditt spelombud. Du kan spela 1-12 matcher per dag och kupong. Var uppmärksam på spelstoppet då allt spel på Oddset Matchen avslutas.

Strategi och tips

Strategi och lite tur behövs när du spelar på Oddset Matchen. Du bör ha din bakgrundsinfo, känna till lagens målform, dess svaga och starka sidor. Statistik och nyheter måste du ha kollat. Det är bäst att titta på hur andra spelar också. Det finns stora mängder statistik och annat underlag på nätet. Till slut får du även hoppas att bollen rullar åt rätt håll. 

Form

Om du ska analysera ett lags eller en spelares form, se till att den är utförligt. Kolla inte bara en eller två matcher. Analysera betydligt fler än så. Då kan du bilda dig en uppfattning om hur formen är för ett lag eller en spelare. Utifrån detta kan du börja spekulera på olika resultat.

Tidigare matcher

Det är viktigt att se hur det sett ut mellan lagen tidigare. En del lag verkar helt inte kunna slå andra lag på vissa arenor eller under vissa förutsättningar. Ett av lagen kan ha en psykologisk fördel in den kommande matchen, titta på statistiken. Analysera den nuvarande formen och tidigare matcher. Det kan ge en inblick om resultatet.

Spela Oddset Matchen hos ett spelombud

Det är länge sedan vi behövde gå till ett spelombud. Ändå gör väldigt många spelare fortfarande det. Vissa spelare uppskattar väl helt enkelt den sociala aspekten i att gå till ett av Svenska Spels ombud. Man störa ihop med andra spelare, diskutera matcher och odds. Du kan se resultat och leta efter tänkbara spel. Spelombuden brukar också erbjuda flera typer av andelsspel. Diplomen som finns på ditt lokala spelombud brukar berätta om de är framgångsrika i sitt andelsspel.

Svenska Spel online

Svenska Spels hemsida och app är enkla och smidiga att spela på. Både registrering och inloggning sköts med BankId. Påfyllnad och uttag från ditt spelkonto sköts via flera olika krypterade betallösningar. Du kan se resultat och statistik över ditt spelande på din personliga sida. Spel kan göras via dator, mobil eller surfplatta. Hos Svenska Spel hittar du också mängder av statistik och nyheter kring matcher och spel.

Utdelningsprocent Oddset Matchen

Oddset Matchen har utdelningsprocent på 70%. Det är samma nivå som Oddset Lången, Oddset Powerplay och Måltipset bland annat. För Stryktipset och Europatipset ligger det på 65% , vilket är en bra bit under Oddset Matchen. Oddset Matchen har en mycket högre utbetalningsprocent än turspel som exempelvis Lotto (45%). Däremot är det inte särskilt konkurrenskraftigt i jämförelse med den utbetalningsprocent som ges av många av de stora privata sportssajterna.

Oddset Matchen

Oddset Matchen är enkelt att lära sig men svår att bemästra. Du ska pricka resultatet i allt från en till 12 matcher. Ju mer påläst du är desto bättre och det skadar inte med lite tur också. Bollen och pucken rulla in i rätt mål också, och rätt antal gånger. Oddset Matchen från Svenska Spel är populärt och har funnits sedan 1986. Det är ett utmärkt komplement om du ska kolla på sport på tv.

Vanliga frågor och svar om Powerplay resultat

Det uppdateras i realtid. Så snart den första matchen är igång kan du alltså följa din kupong och resultatet.

Det är ett exklusivt spel för Svenska Spel. Därför måste du gå in på Svenska Spels hemsida för att se aktuella kuponger.

Absolut! De gamla resultaten finns alltid kvar hos Svenska Spel. Du behöver bara fylla i aktuellt datum så får du upp resultaten. Har du spelat ser du också dina gamla kuponger om du loggar in på ditt spelkonto.

Normalt så måste du ha åtta rätt för att det ska ge utdelning. Vissa gånger ger det även utdelning på sju rätt. Det beror lite på utfallet i de olika matcherna och om det blir några skrällar eller inte. Du ser alltid vad kupongen ger i utdelning så snart matcherna börjar.