Hoppa till innehåll

Oddset Bomben

Svenska Spel introducerade Oddset Bomben 2001. Ett liknande spel hade tidigare haft enorma framgångar i Finland. I Oddset Bomben behöver du lite tur men framför allt en stor mängd kunskap. Man spelar på målresultatet i ett antal matcher. Sporterna är ofta hockey, fotboll och bandy. En ”bomb” skapades av ett kompisgäng i Västerås. Deras kombination på 3 bandymatcher träffade rätt och gav utdelning på 2.6 miljoner.

Champions League stream

Så spelar du Bomben

Det är enkelt att spela Oddset Bomben på Svenska Spel. Du markerar resultat du tror på i ett antal matcher. Du kan göra det själv eller få automatiskt genererade expertresultat från PIX! Minsta belopp att satsa är 10 kr. Max belopp att satsa är 500 kr. Beroende på hur Svenska Spel har gjort sitt urval, tippar du på mellan 2 – 4 matcher. För vinst på Oddset Bomben gäller alla rätt.

Matchförslag

Hos Svenska Spels hemsida hittar du dagligen matchförslag och detaljerad information som rör spelet. Spelen rör ofta matcher inom fotboll och hockey. Det kan också vara bandy och innebandy. Du kan antingen lägga egna spel eller ta hjälp av Svenska Spels verktyg PIX!. Det finns även möjlighet att med på andelsspel och lita på andra spelares expertis. Då är man med på ett betydligt större spel.

Kunskap ger fördelar

Svenska Spel ha den mesta information du behöver för att kunna vara påläst. Det finns information om lagen, matchhistorik och statistik. Jämför tidigare möten mellan lagen. Gör din analys. Därefter anger du ditt resultat och väntar in din vinst. Om du dina analyser och slutsatser är rätt, kan du vinna höga belopp på låga insatser.

Ta del av experttips

Systemspel på Oddset Bomben

Systemspel på Oddset Bomben påminner om andra typer av systemspel. I stället för flera utfall väljer du fler målresultat. Du gör en gardering och ökar därmed både din vinstchans och din totala kostnad. Det blir dyrare men du får bättre vinstchanser. En annan variant reducera ditt system. Det innebär att du utesluter du resultat. Du markerar alltså att det inte ska bli hemma-, bortasegrar eller oavgjort.

Andelsspel

Det finns andelsspel både på Svenska Spels hemsida och app, samt ditt spelombud. När du köper andelar från Svenska Spel är du med i andra spelarenspel. De kan ofta vara väldigt duktiga. Du kan även spela Bomben tillsammans med släkt, vänner och kollegor. När det är flera personer inblandade har man såklart råd med en större rad och möjlighet till större vinst.

Rätta live

Det blir lite svårt att se alla matcherna du spelat på, även om det kan vara trevligt att följa en. Oavsett om du ser någon match eller inte, kan du följa och rätta dem på Svenska Spel. Om du föredrar bekvämligheten i t-soffan finns alltid SVT:s text-tv. Här har spelare rättat sina rader i årtionden. Text-tv har ett litet enklare gränssnitt, men resultaten uppdateras i realtid. ”Surfa” in på text-tvsida 377 för målservice.

Vinster på Oddset Bomben

Liten insats och möjlighet till stor vinst. Det är en av Oddset Bombens framgångsfaktorer. Om man får in lite ovanliga resultat kan man plocka hem riktigt fina vinster. Återbetalningsgraden ligger på 65%. Av dessa 65% går 5% tillbaka till Bombens rullpott. Denna delas sedan ut i en efterföljande spelomgång. Dessa jackpotar är värt att hålla utkik efter. Oddset Bomben har inget speltak.

Hockey Sticks Background

Rekordvinster på Bomben

Vi har redan nämnt en rekordvinst och här kommer en till. Under 2020 lämnade tre personer in en rad som gav närmare 1 600 000 kr vardera. De tre personerna hade fått in resultaten Luleå – Rögle 0-5, Linköping – HV71 2-0 och Örebro – Leksand 0-0. I just detta fall vet man ju inte hur det var men många gånger beror dock framgång på rätt analys och komplett bakgrundsinformation. Oddsen på Oddset Bomben kan vara riktigt höga, upp till 10 000 gånger pengarna.

Speldagar

En annan fördel med Oddset Bomben är att det går att spela varje. Samma sak gäller inte med poolspel som exempelvis Stryktipset och liknande. Oddset Bomben har alltid någon sport i någon liga som man kan lägga ett resultat på. Här hittar man spel från de högsta svenska ligorna i fotboll och hockey. Dessutom finns även de stora internationella ligorna som La Liga, Serie A, NHL och Premier League där.

Tips för Oddset Bomben

Om du bestämt att du vill lägga ett eget resultat finns bara en sak att göra. Det är att skaffa sig information och analysera. Desto bättre du gör din bakgrundskoll, desto högre blir dina vinstchanser. Du behöver plugga målstatistik, kolla tidigare möten mellan lagen, analyserar. Eftersom det inte finns något vinsttak på Bomben kan dina tidskrävande efterforskningar löna sig. Spela när jackpotten är som högst! Svenska Spels hemsida har all information du behöver.

Svenska Spels PIX!

PIX! är en funktion från Svenska Spel som genererar färdiga spel. Det går i dagsläget göra på Stryktipset, Europatipset, Topptipset, Måltipset, trav & galopp, Powerplay, Bomben, Challenge och Matchen. Med PIX! får du färdiga spel. Urvalet tas fram utifrån en kombination av lagda spel just nu, odds på matcherna och slumpen. Du bestämmer vilken insats du vill lägga. PIX! kallades tidigare Xperten.

Bomben online eller via spelombud

Det var ett tag sedan man behövde gå till ett spelombud. Allt sedan spelbolagen klev ut till nätet har spelandet blivit så mycket bekvämare och enklare. Ändå väljer många att gå till sitt spelombud. Där träffas man kanske andra spelare, snackar taktik och håller kolla på kommande spel. Om du väljer att spela via Svenska Spel online, app eller hemsida, så är det lättnavigerat och enkelt. Det krävs bara några få klick sedan har du lagt din rad.

Snabbtips för Oddset Bomben

Det behövs både tur och skicklighet om man vill dra hem drömvinsten på Oddset Bomben. Om du är riktigt påläst kan du förlita dig lite mindre på turen. Det går knappast läsa på för mycket men några saker att hålla koll på är:

  • Mål-, skottstatistik
  • Dagsform och motivation
  • Odds och hur andra spelar
  • Hemma/bortastatistik
  • Tidigare möten mellan lagen
  • Skador och avstängningar

Cash Out

Det är inte alltid möjligt att göra cash out. Om det är det kan den göras löpande fram till matchslut. Det återbetalbara beloppet påverkas av matchbilden. Händelser som mål, VAR, utdelning av kort och skador kan tillfälligt stänga av Cash Out. Upp till 30 min innan spel kan cash out göras för full återbetalning av det spelade beloppet.

Rullpott på Bomben

Efter varje omgång av Bomben läggs 5% av omsättningen i en rullpott. Det händer om ingen lyckas vinna en omgång. Pengarna läggs på efterföljande spelomgång. Svenska Spel använder pengarna för att öka intresset för spelomgången. Vid dessa tillfällen blir utdelningen större. Då kan det vara läge att vara med på ett resultat.

Utdelning

Till skillnad från exempelvis Stryktipset och Europatipset spelar man inte mot andra spelare. Vinsten påverkas inte hur många andra som prickat rätt. Den baseras enbart på din insats multiplicerat med oddset. Däremot kan oddset påverkas om många spelar på samma resultat. För en hög vinst bör man få in ett lite annorlunda resultat. Ännu högre vinster blir det när Svenska Spel skjutit till en jackpot. Oddset Bomben har inget vinsttak.

Resultat

Det är när du lämnat in ditt spel och matcherna startar det roliga börjar. Kolla gärna en match live eller följ liveresultat. Det kan svänga snabbt, både till din fördel och nackdel. Du följer spelet live vis Svenska Spel online. Här kan du se uppdaterade målresultat och se vilken utdelningen det kan tänkas bli.

Hur många rätt behöver man?

Du måste ha alla rätt för att plocka dem den där drömvinsten på Bomben. Alla resultat i två till fyra matcher måste vara rätt. Det är ingen enkel uppgift. Öka dina vinstchanser genom att gardera, lyssna på spelexperter eller vara med i andelsspel. Om du ska lägga ditt eget resultat får du se till att vara så påläst som möjligt. Det är då du kan du pricka in de stora skrällarna.

Övriga Oddset-spel

Svenska Spel har sex olika oddset-spel hos. Det är Oddset Lången, där du kryssar 1-X-2. Oddset Matchen är som Bomben men här tippas man från 1 till 12 resultat. I Oddset Live lägger du ditt spel under matchtid. Oddset Mix har flera typer av spel som kan kombineras. Oddset Powerplay är ett tipsspel för hockeymatcher. Till sist har vi Oddset Bomben som du redan känner till.

Svenska Spels Oddset Bomben

Svenska Spel lanserade Oddset Bomben under 2001. Här ska du gissa matchresultatet på två till fyra matcher. Du markerar det antal mål du tror att varje lag gör. Du kan öka vinstchanserna genom att göra fler val. Oddset Bomben har haft en del riktigt höga vinster. Rekordet hittills är närmare 2.6 miljoner kronor. Oddset Bomben är ett spännande sportspel som både kräver kunskap och tur.

Spelpaus

Spelpaus är ett frivilligt avstängningssystem från Spelinspektionen. Med Spelpaus kan spelare stänga av sig från allt spel om pengar. Avstängningen gäller alla spelbolag med svensk licens. När man trycker på spelpaus-knappen, som ska finnas på spelsajter med svensk licens, stängs spelaren av för spel under en viss period. Det gäller allt spel, inte bara onlinespel utan även på spel i butik, travbanor och spel på spelautomater (exempelvis Jack Vegas).