Hoppa till innehåll

Oddset Bomben

Svenska Spel introducerade Oddset Bomben 2001. Ett liknande spel hade tidigare haft enorma framgångar i Finland. I Oddset Bomben behöver du lite tur men framför allt en stor mängd kunskap. Man spelar på målresultatet i ett antal matcher. Sporterna är ofta hockey, fotboll och bandy. En ”bomb” skapades av ett kompisgäng i Västerås. Deras kombination på 3 bandymatcher träffade rätt och gav utdelning på 2.6 miljoner.

Champions League stream

Så spelar du Bomben

Det är enkelt att spela Oddset Bomben på Svenska Spel. Du markerar resultat du tror på i ett antal matcher. Du kan göra det själv eller få automatiskt genererade expertresultat från PIX! Minsta belopp att satsa är 10 kr. Max belopp att satsa är 500 kr. Beroende på hur Svenska Spel har gjort sitt urval, tippar du på mellan 2 – 4 matcher. För vinst på Oddset Bomben gäller alla rätt.

Matchförslag

Hos Svenska Spels hemsida hittar du dagligen matchförslag och detaljerad information som rör spelet. Spelen rör ofta matcher inom fotboll och hockey. Det kan också vara bandy och innebandy. Du kan antingen lägga egna spel eller ta hjälp av Svenska Spels verktyg PIX!. Det finns även möjlighet att med på andelsspel och lita på andra spelares expertis. Då är man med på ett betydligt större spel.

Kunskap ger fördelar

Svenska Spel ha den mesta information du behöver för att kunna vara påläst. Det finns information om lagen, matchhistorik och statistik. Jämför tidigare möten mellan lagen. Gör din analys. Därefter anger du ditt resultat och väntar in din vinst. Om du dina analyser och slutsatser är rätt, kan du vinna höga belopp på låga insatser.

Ta del av experttips

Systemspel på Oddset Bomben

Systemspel på Oddset Bomben påminner om andra typer av systemspel. I stället för flera utfall väljer du fler målresultat. Du gör en gardering och ökar därmed både din vinstchans och din totala kostnad. Det blir dyrare men du får bättre vinstchanser. En annan variant reducera ditt system. Det innebär att du utesluter du resultat. Du markerar alltså att det inte ska bli hemma-, bortasegrar eller oavgjort.

Andelsspel

Det finns andelsspel både på Svenska Spels hemsida och app, samt ditt spelombud. När du köper andelar från Svenska Spel är du med i andra spelarenspel. De kan ofta vara väldigt duktiga. Du kan även spela Bomben tillsammans med släkt, vänner och kollegor. När det är flera personer inblandade har man såklart råd med en större rad och möjlighet till större vinst.

Rätta live

Det blir lite svårt att se alla matcherna du spelat på, även om det kan vara trevligt att följa en. Oavsett om du ser någon match eller inte, kan du följa och rätta dem på Svenska Spel. Om du föredrar bekvämligheten i t-soffan finns alltid SVT:s text-tv. Här har spelare rättat sina rader i årtionden. Text-tv har ett litet enklare gränssnitt, men resultaten uppdateras i realtid. ”Surfa” in på text-tvsida 377 för målservice.

Vinster på Oddset Bomben

Liten insats och möjlighet till stor vinst. Det är en av Oddset Bombens framgångsfaktorer. Om man får in lite ovanliga resultat kan man plocka hem riktigt fina vinster. Återbetalningsgraden ligger på 65%. Av dessa 65% går 5% tillbaka till Bombens rullpott. Denna delas sedan ut i en efterföljande spelomgång. Dessa jackpotar är värt att hålla utkik efter. Oddset Bomben har inget speltak.

Hockey Sticks Background

Rekordvinster på Bomben

Vi har redan nämnt en rekordvinst och här kommer en till. Under 2020 lämnade tre personer in en rad som gav närmare 1 600 000 kr vardera. De tre personerna hade fått in resultaten Luleå – Rögle 0-5, Linköping – HV71 2-0 och Örebro – Leksand 0-0. I just detta fall vet man ju inte hur det var men många gånger beror dock framgång på rätt analys och komplett bakgrundsinformation. Oddsen på Oddset Bomben kan vara riktigt höga, upp till 10 000 gånger pengarna.

Speldagar

En annan fördel med Oddset Bomben är att det går att spela varje. Samma sak gäller inte med poolspel som exempelvis Stryktipset och liknande. Oddset Bomben har alltid någon sport i någon liga som man kan lägga ett resultat på. Här hittar man spel från de högsta svenska ligorna i fotboll och hockey. Dessutom finns även de stora internationella ligorna som La Liga, Serie A, NHL och Premier League där.

Tips för Oddset Bomben

Om du bestämt att du vill lägga ett eget resultat finns bara en sak att göra. Det är att skaffa sig information och analysera. Desto bättre du gör din bakgrundskoll, desto högre blir dina vinstchanser. Du behöver plugga målstatistik, kolla tidigare möten mellan lagen, analyserar. Eftersom det inte finns något vinsttak på Bomben kan dina tidskrävande efterforskningar löna sig. Spela när jackpotten är som högst! Svenska Spels hemsida har all information du behöver.

Svenska Spels PIX!

PIX! är en funktion från Svenska Spel som genererar färdiga spel. Det går i dagsläget göra på Stryktipset, Europatipset, Topptipset, Måltipset, trav & galopp, Powerplay, Bomben, Challenge och Matchen. Med PIX! får du färdiga spel. Urvalet tas fram utifrån en kombination av lagda spel just nu, odds på matcherna och slumpen. Du bestämmer vilken insats du vill lägga. PIX! kallades tidigare Xperten.

Bomben online eller via spelombud

Det var ett tag sedan man behövde gå till ett spelombud. Allt sedan spelbolagen klev ut till nätet har spelandet blivit så mycket bekvämare och enklare. Ändå väljer många att gå till sitt spelombud. Där träffas man kanske andra spelare, snackar taktik och håller kolla på kommande spel. Om du väljer att spela via Svenska Spel online, app eller hemsida, så är det lättnavigerat och enkelt. Det krävs bara några få klick sedan har du lagt din rad.

Snabbtips för Oddset Bomben

Det behövs både tur och skicklighet om man vill dra hem drömvinsten på Oddset Bomben. Om du är riktigt påläst kan du förlita dig lite mindre på turen. Det går knappast läsa på för mycket men några saker att hålla koll på är:

 • Mål-, skottstatistik
 • Dagsform och motivation
 • Odds och hur andra spelar
 • Hemma/bortastatistik
 • Tidigare möten mellan lagen
 • Skador och avstängningar

Cash Out

Det är inte alltid möjligt att göra cash out. Om det är det kan den göras löpande fram till matchslut. Det återbetalbara beloppet påverkas av matchbilden. Händelser som mål, VAR, utdelning av kort och skador kan tillfälligt stänga av Cash Out. Upp till 30 min innan spel kan cash out göras för full återbetalning av det spelade beloppet.

Rullpott på Bomben

Efter varje omgång av Bomben läggs 5% av omsättningen i en rullpott. Det händer om ingen lyckas vinna en omgång. Pengarna läggs på efterföljande spelomgång. Svenska Spel använder pengarna för att öka intresset för spelomgången. Vid dessa tillfällen blir utdelningen större. Då kan det vara läge att vara med på ett resultat.

Utdelning

Till skillnad från exempelvis Stryktipset och Europatipset spelar man inte mot andra spelare. Vinsten påverkas inte hur många andra som prickat rätt. Den baseras enbart på din insats multiplicerat med oddset. Däremot kan oddset påverkas om många spelar på samma resultat. För en hög vinst bör man få in ett lite annorlunda resultat. Ännu högre vinster blir det när Svenska Spel skjutit till en jackpot. Oddset Bomben har inget vinsttak.

Resultat

Det är när du lämnat in ditt spel och matcherna startar det roliga börjar. Kolla gärna en match live eller följ liveresultat. Det kan svänga snabbt, både till din fördel och nackdel. Du följer spelet live vis Svenska Spel online. Här kan du se uppdaterade målresultat och se vilken utdelningen det kan tänkas bli.

Hur många rätt behöver man?

Du måste ha alla rätt för att plocka dem den där drömvinsten på Bomben. Alla resultat i två till fyra matcher måste vara rätt. Det är ingen enkel uppgift. Öka dina vinstchanser genom att gardera, lyssna på spelexperter eller vara med i andelsspel. Om du ska lägga ditt eget resultat får du se till att vara så påläst som möjligt. Det är då du kan du pricka in de stora skrällarna.

Övriga Oddset-spel

Svenska Spel har sex olika oddset-spel hos. Det är Oddset Lången, där du kryssar 1-X-2. Oddset Matchen är som Bomben men här tippas man från 1 till 12 resultat. I Oddset Live lägger du ditt spel under matchtid. Oddset Mix har flera typer av spel som kan kombineras. Oddset Powerplay är ett tipsspel för hockeymatcher. Till sist har vi Oddset Bomben som du redan känner till.

Svenska Spels Oddset Bomben

Svenska Spel lanserade Oddset Bomben under 2001. Här ska du gissa matchresultatet på två till fyra matcher. Du markerar det antal mål du tror att varje lag gör. Du kan öka vinstchanserna genom att göra fler val. Oddset Bomben har haft en del riktigt höga vinster. Rekordet hittills är närmare 2.6 miljoner kronor. Oddset Bomben är ett spännande sportspel som både kräver kunskap och tur.

Spelpaus

Spelpaus är ett frivilligt avstängningssystem från Spelinspektionen. Med Spelpaus kan spelare stänga av sig från allt spel om pengar. Avstängningen gäller alla spelbolag med svensk licens. När man trycker på spelpaus-knappen, som ska finnas på spelsajter med svensk licens, stängs spelaren av för spel under en viss period. Det gäller allt spel, inte bara onlinespel utan även på spel i butik, travbanor och spel på spelautomater (exempelvis Jack Vegas).

Tips för Oddset Bomben är att spela övriga spelsystem

Det är inte helt lätt att förutspå hur du ska göra för att vinna på Bomben. Det räcker inte bara med skicklighet utan du måste även ha en hel del tur. Just fotboll och ishockey kan vara väldigt oförutsägbara sporter där man aldrig vet när det kan skrälla. Att pricka in samtliga rätt är alltså en utmaning. Oddset Bomben finns som bekant bara hos Svenska Spel och de har en del spännande statistik som du kan ta hjälp av. Det säger inte allt men det säger lite om lagen och dess senaste resultat.

Några av de punkter som du bör hålla ett extra öga på hos ett lag när du ska göra en analys är deras form och om de har några skador i laget. Du kan även kolla på deras målstatistik och hur det ser ut med skottstatistiken. Har du koll på detta har du större chans till rätt resultat.

M-System

Om du vill öka dina chanser att vinna på Bomben kan du höja din insats eller spela ett system. Det är väldigt vanligt att spela M-system. När du spelar system på Bomben kostar det mer men i gengäld får du lägga till fler tecken. Det är viktigt att du utgår från din budget och inte spelar för pengar som du inte har råd att förlora.

Du behöver inte själv hålla koll på vad din kupong kostar utan det ser du direkt på Svenska spels hemsida. Så snart du lägger till fler tecken kommer priset att öka på din kupong. Du kan testa att tippa för lite mindre pengar några helger tills du känner dig varm i kläderna. Sedan kan du satsa lite mer om du skulle vilja.

Skillnad mellan Oddset Bomben och vanliga odds

Det är ganska stor skillnad på att spela Oddset Bomben och att plocka ut vanliga odds. När du spelar på Bomben handlar det endast om att gissa rätt resultat i tre eller fyra matcher. När du väljer vanliga odds har du många fler spelalternativ än så. Du kan till exempel leta fram samma odds hos ett annat spelbolag och betta på dem. Men du kommer inte ha chans på de vinster som du har på Bomben. Däremot har du mer spelrum när du bettar vanligt eftersom du själv kan bestämma vad du ska betta på.

Fördelar och nackdelar med att spela Oddset Bomben vs oddsen

Det finns både fördelar och nackdelar med att välja att spela på Oddsen Bomben istället för att plocka ihop sin vanliga kupong. Du kan växla mellan de olika spelformerna precis som du vill. Det finns ingen regel som säger att du måste välja det ena utöver det andra. Beroende på din spelbudget kan du också lämna in ett spel på båda. Här nedan kan du i alla fall läsa mer om fördelarna med att välja Bomben.

Fördelar

 • Du är garanterad en hög vinst som ensam vinnare

 • Du kan tippa själv eller med andra

 • Du kan spela ett system

 • Du kan köpa in dig i en andel

 • Du kan tippa för en väldigt liten summa

Nackdelar

 • Du har inte så många olika spelalternativ

 • Det är ett spel med hög svårighetsgrad

 

Vad är svenska spel?

Svenska Spel är ett spelbolag som finns både på nätet och hos ombud runt om i Sverige. Det är ett statligt bolag som har den största delen av spelmarknaden i Sverige. Bolaget bildades redan 1997 och hade länge monopol på den svenska spelmarknaden. Så är det dock inte längre. De har sitt huvudkontor i Visby men de flesta väljer idag att spela online direkt på deras hemsida. Det är väldigt enkelt eftersom du kan logga in direkt med ditt mobila BankID och ha tillgång till deras stora spelutbud.

Något som får Svenska Spel att sticka ut är deras stora utbud av unika spel. De är till exempel de enda som erbjuder poolspel som Stryktipset och Europatipset. De är även kända för att ha höga odds och för att de lägger ner mycket tid på ansvarsfullt spelande. Alltså är de ett tryggt val för den som vill spela på ett svenskt casino. Som alltid måste du vara minst 18 år för att få öppna ett konto.

Övriga spel hos Svenska Spel Sport Casino

Om du inte bara vill spela bomben hos Svenska Spel har de också ett stort utbud av andra spel. En del av dessa spel går dessutom att betta på dagligen. På några spel kan du betta så lite som 1 krona och fortfarande ha en stor vinstchans. Det är också många spel som omsätter miljoner flera gånger i veckan. Nedan kan du läsa om några av dem och

Stryktipset

Stryktipset är det som de flesta förknippar med Svenska Spel. Det är också en tradition för många som älskar engelsk fotboll. I detta poolspel ska du tippa rätt resultat i 13 matcher från de engelska ligorna varje helg. Om du lyckas få in 13 rätt kan du även köpa den ikoniska 13-tröjan. Har du inte själv koll på ligorna kan du ta hjälp av experter från flera håll. Du får högst utdelning om du lyckas pricka in 13 rätt men det går även vinna på så lite som 10 rätt. Det beror på hur de andra som tippar lyckas.

Det finns vissa likheter mellan Bomben och Stryktipset. Du ska tippa flera matcher på varje kupong och kan ta del av speltips. Däremot fokuserar Bomben mer på hur många mål det blir i de utvalda matcherna. Stryktipset är klassisk 1 X 2 betting.

Europatipset

Europatipset är i princip samma poolspel som Stryktipset men skillnaden är att detta spel fokuserar på ligorna i resten av Europa. Det kan vara matcher från Italien, Spanien, Tyskland, Frankrike och Portugal, bara för att nämna några exempel. Det kan även vara landskamper när det är stora turneringar eller kval. Här är målet också att du ska ha 13 rätt. Du kan även få utdelning på 12 rätt, 11 rätt och ibland 10 rätt. När du ska lämna in ett spel kan du spika ett resultat, halvgardera eller helgardera. Det är viktigt att du håller koll på spelstopp så du inte missar att lämna in kupongerna.

Du kan se matcherna ganska långt innan så du har tid att läsa på. Det är något som du måste göra både när du ska spela på Oddset Bomben och Europatipset. Du kan även köpa en andel om du inte vill eller hinner läsa på om matcherna på egen hand.

Topptipset

Topptipset är en lite förenklad version av de andra poolspelen. Du kan spela på det nästan dagligen och ska ha åtta rätt för att få utdelning. Vissa gånger kan det även ge utdelning på 7 rätt. Det är alltid fotbollsmatcher som du ska betta på. Många gånger är det ungefär samma matcher som på Europatipset men endast åtta stycken. Det är 1 X 2 betting och du kan välja fler tecken på samma match. Det går även att köpa andelar på Topptipset även fast det kanske inte alltid lönar sig. Det är inte lika hög utdelning på Topptipset som på många andra poolspel.

Likheten mellan Bomben och Topptipset är att du måste ha lite koll på fotboll för att du ska ha en bra chans. Du ser alltid dagens omsättning för båda tipsen om du går in på själva tipset. Det ger ett bra hum om hur mycket du kan vinna.

Challenge

Svenska Spel säger själva att Challegene är spelet för den som vill vinna riktigt stort. Det kan handla om fotboll, ishockey eller tennis, bara för att nämna några sporter. Du ska också gissa rätt på mellan 6-8 matcher, det varierar beroende på vilken dag du spelar. Den stora skillnaden är att du inte bara ska tippa rätt resultat. Ibland kan du behöva tippa vilken spelare som gör flest mål i matchen eller vilket lag som gör flest mål i en halvlek. Det är alltså utfall som kan vara väldigt svåra att tippa.

Challenge har många likheter med Oddsen bomben eftersom du måste gå mycket på tur. Hur mycket du än läser på om lagen är det väldigt svårt att förutse hur många mål det kommer att bli i en match. I bomben måste du inte gissa rätt antal mål utan bara se vilka matcher som blir mest målrika. I Challenge kan du dock behöva gissa rätt antal mål.

Oddset Matchen

Oddsen matchen är inte så komplicerat men det kan fortfarande vara svårt att träffa rätt. Du måste nämligen gissa det exakta resultatet i en specifik match. Svenska Spel väljer ut upp till 3 matcher varje dag där du ska gissa resultatet. Det är vanligast med fotbollsmatcher men det kan även vara handboll, ishockey och andra sporter. Du kan alltså välja den sport som du är mest intresserad av. Du kan alltid välja flera tecken för varje lag men då kommer kupongen bli dyrare.

Oddset Mixen

Oddset mixen är ett väldigt bra alternativ för dig som själv vill kunna välja vad du ska spela på. Du har ett väldigt stort urval av 10 sporter och flera olika satsningsalternativ. Det kan vara allt från antalet hörnor till vilken spelare som gör det första målet. Den lägsta insatsen du kan spela är 10 kronor så du behöver inte ha en stor budget. Mixen ser väldigt olika ut varje dag så det är enklast att gå in på Svenska spels hemsida för att se vad som är aktuellt för dagen.

Oddset Powerplay

Powerplay fungerar på samma sätt som Topptipset men du ska tippa på ishockey istället för fotboll. Det är alltså åtta matcher det gäller. Det brukar vara en bra blandning mellan olika hockeyligor och du kan halvgardera eller helgardera hur många matcher du vill. Här kan du även köpa andelar om du skulle önska.

Oddset Direkt

Oddset Direkt kan verka lite komplicerat vid första anblick. Det är en blandning av bomben, Lången och matchen på samma gång. Istället för att fylla i alla spel var för sig skapar du bara en kupong. Du kan också ta hjälp av något Xperten för att snabbt lämna in din kupong. Xperten är egentligen 10 experter som tar ut en kupong åt dig. Lite som att köpa en lottorad med andra ord.

Måltipset

Måltipset har snabbt blivit en favorit hos många. Där ska du välja ut åtta matcher av 30 där du tror det kommer bli flest mål. Här har du också chansen att vinna riktigt stort. En ensam vinnare är alltid garanterad en vinst på 1 miljon om kupongen går in. Därför är det inte så konstigt att många spelar varje vecka. Du kan även spela ett system om du vill kunna ta med fler utfall på kupongen. Ta gärna del av speltips för att öka dina vinstchanser för Måltipset.

FAQ - Vanliga frågor och svar

Det beror på om du vill spela säkert och vinna lite eller spela på skrällar med hopp om att vinna stort. Du kan hitta bäst speltips baserat på detta.

Du ska vara minst 18 år, ha ett svenskt personnummer och vara bosatt i Sverige. Du måste även kunna verifiera dig med ditt mobila BankID.

Några exempel på spel Svenska Spel erbjuder är Stryktipset och Europatipset. De erbjuder även Topptipset och Oddset Powerplay.

Du kan söka på Oddset bomben resultat och får upp resultatet direkt på Svenska Spels hemsida. Du kan då välja datum och rätt bomben. Det finns ju till exempel Bomben 1 och Bomben 2 varje dag.

Du kan använda dig av speltipsen hos Svenska Spel eller söka efter fristående experter. Det är flera experter som har sina egna hemsidor eller kanaler med regelbundna speltips.

Om du är ensam vinnare kan du räkna med en hög vinst. Exakt hur hög beror på oddset och hur många fler som har rätt.