Hoppa till innehåll

Powerplay resultat

Det finns flera sätt där du kan följa med i Powerplay resultat. För dig som inte är bekant med Powerplay så är det ett dagligt spel hos Svenska Spel. Du ska tippa rätt på åtta stycken matcher från olika hockeyligor. Exakt vilka matcher som är med beror på spelschemat runt om i Europa. Man kan säga att det är som Topptipset fast med hockeymatcher istället för fotboll.

För att du ska få någon vinst måste du ha rätt på samtliga åtta matcher. Det är möjligt att se ditt resultat samtidigt som matcherna spelas. Det enklaste sättet är att logga in på Svenska Spels hemsida. Powerplay är ett perfekt tips för dig som älskar hockey. Det är en skön mix av ligor där du kan bekanta dig med flera olika lag. Du kan till exempel upptäcka hockey från Ryssland, USA, Sverige och Tyskland på en och samma kupong. 

Powerplay resultat

Powerplay resultat ändras efter matcherna

Powerplay är ett spel som endast finns på Svenska Spel. Du måste alltså ha ett konto hos Svenska Spel för att kunna lämna in ett tips. Du kan hela tiden följa med i din kupong och se hur matcherna uppdateras i realtid. Då ser du även hur många rätt du har och vad det kommer att ge för utdelning. Det är spännande att se det uppdateras i realtid så du kan hänga med i dina eventuella vinster. 

Normalt så spelas matcherna över två dagar. Sitter du med sju rätt måste du alltså vänta tills nästa dag innan du vet om du prickar in åtta rätt eller inte. Då ser du vilken utdelning samtliga resultat kommer att ge. Det kan vara lite jobbigt om du sitter med sju rätt på din kupong men det är också en del av spänningen. Det bästa är så klart om du har den sista matchen helgarderad. Då är du garanterad en vinst oavsett vad som händer. 

Ett tips är att ladda ner en app som Flashscore där du kan följa resultaten på ett enkelt sätt. Då väljer du bara hockey och markerar de matcher som är intressanta. Då kommer du få en notifikation på din mobil varje gång det blir mål och även när matchen är slut. Det är ett smart sätt att hålla reda på matcherna om du inte har möjlighet att vara inloggad på Svenska Spel hela tiden.

Resultatet baseras på oddet

Vinstsumman på Powerplay är aldrig fast utan ändras varje gång. Ett Powerplay resultat grundar sig på oddsen och vilka lag som vinner. Om det bara är favoriterna som vinner kommer kupongen ge mindre än om det skulle skrälla i flera matcher. Vill du ha en riktigt bra utdelning är det alltså bra att ta med några skrällar på din kupong. Du kan alltså blanda favoriter och lite högre odds när du bettar. 

Om det inte är någon som har åtta rätt när alla matcherna är slut så fördelas vinsten istället mellan de som har sju rätt. Det händer även att Svenska Spel beslutar sig för att flytta över vinsten till nästa dag. Då kan det vara läge att spela även nästa dag. Vinsten baseras även på hur många som har spelat och mycket pengar som ligger i potten. Det är alltså svårt att säga i förväg hur mycket man kan vinna eftersom det rör sig om så olika summor. Det är också en del av tjusningen. 

Ta del av experttips

Följ resultatet för din andel

Många tycker det är svårt att tippa själva. Kanske känner du dig inte riktigt insatt i alla ligor eller så har du inte tiden. Då finns det möjlighet att istället köpa en andel. Då köper du bara in dig på en kupong och låter någon annan tippa. Skulle den kupongen gå med vinst så delar ni alla på vinsten. När du har köpt en andel kan du följa med i Powerplay resultatet precis som vanligt. Svenska Spel känner av att du har spelat och visar dig resultaten direkt i din skärm.

När du köper en andel har du alltså ingen makt över vilka matcher som väljs ut utan det är helt upp till den som är ansvarig för andelen. Fördelen med andelar är att man har en större summa att tippa på då flera går ihop. Alltså kan man välja fler halvgarderingar eller helgarderingar. Då är det ju också större chans att kupongen går med vinst. Dock ska man komma ihåg att det inte finns några säkra matcher eller spel.

Dagens Powerplay resultat i din mobil

Ett enkelt sätt att hålla koll på Powerplay resultat är via din mobil. Då är du inte låst utan kan kolla vart du än befinner dig. Det smidiga är att Svenska Spel är helt mobilanpassat och att du kan logga in på ditt konto precis som vanligt. Sedan är det bara att gå vidare till dina spelkuponger och leta upp den eller de spel som du har lagt på Powerplay. 

Eftersom matcherna normalt spelas över två dagar är det inte ofta man har möjlighet att sitta och följa matcherna vid datorn hela tiden. Då är det alltså  bara att ta med dig telefonen oavsett vart du befinner dig. Även här kommer matcherna uppdateras i realtid så du snabbt kan se hur du ligger till på dina kuponger. 

Lämna in flera spel samtidigt

Du bestämmer själv hur många kuponger du vill lämna in. Du kan till exempel lämna in en andel och ett eget spel. Eller så kan du lämna in fler egna kuponger. Då ser du alla kuponger under dina spel och kan växla fritt. Du kan alltså styra över dina spel helt och hållet vilket är en stor fördel. 

Hockey Sticks Background

Se omsättningen för varje kupong

Om du söker efter Powerplay resultat på Svenska Spels hemsida får du upp en kalender med alla tidigare spel. Här ser du slutresultatet för varje match och alltså vad som blev den rätta raden på kupongen. Du ser även hur många spelare som hade åtta rätt. Det inkluderar även andelar. Du kan tyvärr inte se exakt vad varje spelare fick ut men det går att räkna ut eftersom du ser den totala omsättningen. Dessutom ser du vad oddset blev för alla matcher tillsammans. Du kan använda kalendern på sidan för att gå tillbaka så långt du vill. 

Det är alltid roligt att gå tillbaka och titta på gamla kuponger för att se vad spelet kan ge för utdelning och hur det har gått i de andra matcherna. Det kan också vara bra att kika här om du vill se vilka matcher och ligor som brukar vara med på kupongerna. 

 

Vanliga frågor och svar om Powerplay resultat

Det uppdateras i realtid. Så snart den första matchen är igång kan du alltså följa din kupong och resultatet.

Det är ett exklusivt spel för Svenska Spel. Därför måste du gå in på Svenska Spels hemsida för att se aktuella kuponger.

Absolut! De gamla resultaten finns alltid kvar hos Svenska Spel. Du behöver bara fylla i aktuellt datum så får du upp resultaten. Har du spelat ser du också dina gamla kuponger om du loggar in på ditt spelkonto.

Normalt så måste du ha åtta rätt för att det ska ge utdelning. Vissa gånger ger det även utdelning på sju rätt. Det beror lite på utfallet i de olika matcherna och om det blir några skrällar eller inte. Du ser alltid vad kupongen ger i utdelning så snart matcherna börjar.