Hoppa till innehåll

Powerplay tips

Powerplay är ett slags poolspel där målet är att pricka in åtta rätt. Vill du öka dina chanser att pricka in åtta rätt? Då finns det flera olika Powerplay tips som du kan ta del av. Precis som med alla typer av spel finns det inga garanterade vinster även om man tar hjälp av experterna. Därför är det viktigt att inte spela för pengar som man inte har råd att förlora.

Powerplay är ett väldigt populärt spel där du bettar på olika hockeymatcher. Det kan vara matcher både från de svenska ligorna och resten av Europa.

Tricket är att inte bara spela på favoriter eftersom det sällan ger någon högre vinst. Det är istället bättre att chansa på lite skrällar och få upp oddset lite. Du får väga för- och nackdelar när det kommer till dagens tips. Man får räkna med att det alltid skrällar i några matcher. Speciellt om det är slutet på säsongen och många av lagen inte har något att spela om. 

poolspelet Powerplay

Läs på om de olika matcherna

När du ska spela på Powerplay har du två val. Antingen kan du köpa in dig på någon annans spel eller så kan du plocka ut dina egna matcher. Det går så klart att plocka ut matcherna på måfå men då är det väldigt liten chans att du får in de åtta rätt krävs. Det gäller istället att vara så påläst som möjligt och se status för de olika lagen. Ofta är det många faktorer som påverkar. Det kan till exempel vara skadeläget i ett lag eller att de har spelat många matcher på kort tid. 

Du behöver inte vara någon hockeyexpert som följer lagen varje vecka. Det finns väldigt mycket bra information du kan hittar på nätet. Du kan till exempel läsa bloggar från människor som delar med sig av sina matchtips varje vecka. Om du går in på Svenska Spels hemsida brukar det även finnas en kommentar om varje match där. Det ger dig också lite hum om hur det kommer sluta. 

Spela ett reducerat system

Ytterligare ett tips är att spela ett så kallat reducerat system. Det är billigare och du kan då lägga in fler halvgarderingar och helgarderingar. Du kan även gå ihop med dina vänner och lägga en liten större summa på tipset. Ju mer ni spelar för desto större chans är det att ni vinner. Du får dock vara beredd på att det tar lite tid att sätta sig in i ett reducerat system. Som nybörjare kan det verka lite krångligt. Det finns väldigt bra information om att spela reducerat där du kan läsa på lite mer. 

Ta del av Powerplay tips från experterna

Att bli expert på Powerplay och alla olika hockeyligorna är inget som sker över en dag. Det krävs att du lägger ner tid och energi på att lära känna de olika lagen. Som tur är kan du ta en genväg och det är att ta del av de experttips som finns. Om du bara söker på “powerplay bettingtips” eller något liknande kommer du få upp flera förslag. Efter en tid kommer du säkert hitta dina favoriter som ger dig de bästa tipsen. 

Idag är det till exempel väldigt populärt att streama på Twitch och dela med sig av sina tips. Många streamar dagligen så du kan spela när du själv känner för det. Du kan även göra på det traditionella sättet och ta del av de tips som finns i de traditionella tidningarna. 

Om du vill läsa mer om Powerplay kan du alltid läsa vår blogg. Där uppdaterar vi dig regelbundet om tipset och om de olika lagen. Det är ett perfekt sätt att få lite mer insyn i vad som händer.

experttips

Köp in dig i någon annans andel

På Stryktipset är det väldigt populärt att köpa en andel och låta någon annan spela. Det kan du även göra på Powerplay om du vill det. Det är inte alltid man har möjlighet att sitta och analysera de olika matcherna och lagen innan man vill lämna in ett spel. Då är det ju väldigt fördelaktigt att någon annan kan göra det åt dig. 

Det finns väldigt många olika typer av andelar du kan köpa. Många av dem kostar dessutom inte ens en hundralapp att köpa in sig i. Du kan normalt se hur den som äger andelen har tippat innan du väljer att köpa in dig. Sedan när kupongen väl är inlämnad kan du följa med i matcherna precis som du gör på din egna kupong. 

Så fungerar det med vinstutdelningen

Du kanske undrar hur det fungerar med vinstutdelningen när du köper en andel? Om det blir någon utdelning så delas det lika mellan alla som har köpt in sig. Exakt hur många andelar det rör sig om varierar mellan olika spel. Det är också ett Powerplay tips som du kan ta del av när du väljer ut vilken du ska köpa. Ju färre andelar desto större vinstchans. Du kan alltså jämföra olika andelar innan du gör ett köp och se vilken som du tror är bäst. 

Välj ut några säkra matcher som Powerplay tips

Ett Powerplay tips om du vill få ner priset lite är att välja ut några matcher som säkra. Det kan till exempel vara några riktigt stora favoriter. De matcher som du är lite mer osäker över kan du halv- eller helgardera. Det är bara du själv som vet hur mycket du tycker det är värt att lägga på dina kuponger. Om du spelar varje dag kanske du vill lägga lite mindre på sina kuponger. Ett annat alternativ är att spela en gång i veckan och då lägga lite mer pengar. Det finns väldigt många olika sätt att spela på Powerplay.

Om du har en lite större budget kan du försöka få till minst en halvgardering på varje match. Då finns det ju faktiskt ganska stor chans att du får in dina matcher. Är det någon match som känns särskilt svår eller oviss är det bäst att helgardera den. Då är du alltså garanterad att få in den oavsett hur det går. Med tiden kommer du hitta ditt eget sätt att spela och tänka. Har du dessutom spelat andra poolspel vet du redan vad det handlar om. Sedan är det bara att hoppas på att matcherna och resultaten går den väg du vill. 

hockey texture

Powerplay tips för hur du kan spela

Även om Powerplay är en enkel spelform kan det vara svårt att avgöra hur man ska spela. Hur ska man egentligen tänka för att pricka in åtta rätt? Det är inte helt enkelt, speciellt om du är ute efter en stor utdelning. Du kan förstås spela på favoriter men det ger sällan några bra utdelning. Här kommer därför några bra Powerplay tips som du kan ha med dig inför nästa omgång.

Var påläst och gör hemläxan

Det finns tyvärr inga genvägar om du vill ha rätt i alla åtta matcher utan det gäller att läsa på så mycket som möjligt. Även om du inte själv tittar på så mycket hockey kan du hitta mycket information på nätet. Du kan läsa på om lagen och hur de har presterat den senaste tiden. Vad har lagen för styrkor och svagheter? Har de haft ett tufft spelschema? Har de många skador? Det är bara några punkter du bör ha i åtanke när du hitta rätt resultat.

Något annat som är bra att läsa på om är om lagen har möts tidigare och hur det har sett ut i inbördes möten. Det finns vissa lag som har svårare för varandra. Något som kan göra stor skillnad när de väl möts.

Spela reducerat system

Om du vill halv- eller helgardera några matcher i hopp om att få åtta rätt kommer din kupong snabbt att gå upp i pris. Vill du ha chansen på en riktigt stor vinst utan att behöva spendera en förmögenhet varje omgång måste du titta på att spela reducerat. Då kan du fylla i flera tecken utan att det kostar allt för mycket. Om du loggar in hos Svenska Spel finns det flera olika verktyg som kan hjälpa dig på traven. Du kan även läsa på och lämna in ditt egna reducerade system. De flesta som spelar professionellt kör denna typen av system.

Du kan spela tillsammans med dina vänner

Du bör inte heller underskatta att lämna in en kupong tillsammans med dina vänner. Då har ni en lite större budget och större chans att få 8 rätt. Det är dessutom roligare att vinna tillsammans. Dessutom kan ni alla fokusera på olika lag och samla på er mer kunskaper om de olika ligorna. Kanske har du några vänner som regelbundet kollar på ishockey? Ni kan göra det till en tradition och spela varje vecka.

Vill du inte spela med vänner kan du också köpa in dig i ett andelsspel. Det är ungefär samma sak men du känner normalt inte de du spelar med. Om du bara köper in dig lämnar du dessutom själva bettandet till någon annan.

Glöm inte jämföra streckfördelningen mot oddsen

Om du spelar Svenska Spels Powerplay kan du alltid se hur resten av svenskarna har tippat. När du går in på dagens kupong ser du hur många procent som har valt ett visst utfall. I vissa matcher finns det en väldigt klar favorit. Om du till exempel ser att 90 % av spelarna har bettat på att det ena laget ska vinna bör du fundera på att spela på motståndaren. Det är då du kommer ha chans på den riktigt stora utdelningen.

Läs vad spelexperterna skriver och säger

Du får inte heller underskatta vikten av att läsa på om de olika lagen och om det är någon spelare som står i fokus. Det brukar alltid finnas vissa punkter att hålla ögonen på inför varje match. Det gäller oavsett om det är NHL, SHL eller en liga i Europa. Ju mer du kan om lagen desto större chans har du till vinst.

Om du inte har tid att sätta dig in i alla 8 matcher finns det flera Powerplay speltips att ta del av. Många experter delar med sig av sina speltips helt gratis på nätet varje vecka. Plocka ut de som du tycker är bäst och lägg till matcherna på kupongen. Sedan är det bara att lämna in ditt spel innan spelstopp.

Ett annat bra powerplay tips är att spela övriga spelsystem

De flesta pratar om de reducerade spelsystemen men det är inte det enda valet du har hos Svenska Spel för Powerplay. Det finns även andra spelsystem som kan hjälpa dig att vinna. Det som kännetecknar systemspel är att du kan få ner din radinsats. Du kan alltså lämna in fler rader utan att priset går upp allt för mycket. Det är väldigt populärt eftersom det snabbt blir väldigt dyrt att betta som vanligt. Du kan fortfarande använda dig av Powerplay speltips precis som vanligt.

M-System

M-system är ett annat populärt system som finns till Powerplay och andra spel hos Svenska Spel. För att det ska räknas som ett M-system måste du ha minst fler än ett tecken i en eller flera matcher. Kom ihåg att det är totalt åtta matcher på ett Powerplay system. Då kan du alltså halvgardera eller helgardera vissa matcher. Du kan till exempel spela 1X eller X2.

Om du tycker det är riktigt svårt att gissa utgången i en match kan du alltid välja att helgardera den. Det går rent teoretiskt att helgardera upp till sju matcher men det skulle betyda att kupongen blir riktigt dyr. Din radinsats kommer nämligen att tripplas varje gång du lägger till en helgardering.

Skillnaden mellan Powerplay och vanliga odds?

Den stora skillnaden mellan Powerplay och vanliga odds är att Powerplay är ett poolspel. Det som främst är syftet med ett poolspel är att hitta unika rader som garanterar dig en större vinst. Du kan alltid välja ut samma åtta matcher som i Powerplay och betta på dem som vanligt. När du spelar Powerplay handlar det inte främst om spelbolagen utan om vad de andra spelarna gör. Ditt mål bör nämligen vara att så som ensam vinnare med åtta rätt när alla matcher är slut.

En stor skillnad mellan Powerplay och vanliga odds är att du fortfarande kan få utdelning på 7 rätt när du spelar Powerplay. När du lämnar in en egen kupong måste alla matcher sitta. När du spelar Powerplay har du också tillgång till andelsspel och andra funktioner. I ett poolspel så styrs utdelningen också av hur många spelare som deltar. Det brukar därför vara högre omsättning på helgerna. Det är också värt att notera att det bara är Svenska Spel som erbjuder Powerplay som poolspel. Du kan hitta samma matcher hos flera spelsajter men då får du plocka ihop din egen kupong.

Fördelar och nackdelar med att spela powerplay vs oddsen

Det finns alltid för- och nackdelar med att välja att spela Powerplay eller vanliga odds. Det finns inget som säger att du alltid måste välja det ena över det andra. Du kan förstås växla lite om du känner för det. Om du vet vilka för- och nackdelar som finns är det enklare att göra ett val. Målsättningen är som alltid att få 8 rätt på kupongen.

Fördelar

  • Du kan halv- eller helgardera dina matcher

  • Du kan basera dina odds efter hur andra har spelat

  • Du kan köpa in dig i andelar

  • Du kan välja bland flera olika spelsystem

  • Det är enkelt att hitta samlade Powerplay tips för varje omgång

  • Du kan logga in direkt hos Svenska Spel med BankID

Nackdelar

  • Du kan endast spela hos Svenska Spel

  • Du måste tippa på alla 8 matcher

  • Du kan inte själv bestämma hur mycket du ska tippa för

Andra spel hos Svenska Spel Sport Casino

Det är många spel hos Svenska Spel som fungerar på ett liknande sätt som Powerplay. Normalt så rör det sig om poolspel som är unika för just Svenska Spel. Det har blivit väldigt populärt på grund av flera anledningar. En anledning är att det är mycket pengar i omsättning oavsett vilket poolspel du väljer. En annan anledning är att det är väldigt underhållande och spännande. Här kan du läsa mer om några andra poolspel som är väldigt populära hos just Svenska Spel.

Stryktipset

Stryktipset är förmodligen de allra kändaste bland alla poolspel hos Svenska Spel. Det presenterades för första gången 1936 så det är en riktig klassiker. På Stryktipset ska du betta 1 X 2 precis som i Powerplay men här är det engelsk fotboll det gäller. Det är mestadels matcher från Premier League men även en del från Championship. Det beror också på hur varje spelomgång ser ut.

En skillnad mellan Stryktipset och Powerplay är att du ska tippa hela 13 matcher på Stryktipset. När du spelar Powerplay räcker det ju mer 8 rätt för att pricka in en vinst. Du kan spela system på båda och lämna in andelar. Det är bara om du prickar in samtliga matcher som du har chans på högsta vinsten.

Europatipset

Europatipset är ytterligare en produkt från Svenska Spel som fokuserar på fotboll. Det brukar ses som ett roligt alternativ till Stryktipset. Det är också ett poolspel där du ska tippa rätt i 13 matcher. Dock är det europeisk fotboll det gäller. Något som är roligt med denna kupongen är att ligorna kan vara väldigt varierande. Du måste alltså ha breda fotbollskunskaper för att lyckas. Du kan också läsa vad olika experter tycker varje vecka.

Europatipset och Powerplay är båda poolspel med 1 X 2 betting. Något de har gemensamt är att det är matcher från flera olika ligor. Du hittar massor med speltips för Europatipset som normalt går två gånger i veckan. Du kan välja att spela tillsammans med andra eller plocka ut din egen kupong.

Topptipset

Topptipset är ett lite mindre poolspel där du ska plocka ut åtta matcher på oddset precis som på Powerplay. Dock är det fotboll som gäller på Topptipset. Det är ofta samma matcher som finns på Stryktipset eller Europatipset. Kupongen kan också avgöras över två dagar beroende på hur spelschemat ser ut. Även här kan du ta del av speltips och köpa andelar. Det roliga med Topptipset är att du kan betta nästan varje dag. Det omsätter även ganska mycket på veckorna så du kan vinna en bra slant. Du har samma prispool oavsett vilken insats du spelar med.

Om du vill se vilka matcher som är med på Topptipset så kan du alltid gå in på Svenska spels hemsida och se nästa omgång. Detsamma gäller för Powerplay. Sedan är det bara att plocka ut dina tecken. Du ser hela tiden vad kupongen kostar när du lägger till ett nytt utfall.

Challenge

Challenge är ett roligt poolspel där du ska gissa rätt på 6 olika utfall. Här gäller det dock inte bara att gissa rätt resultat i varje match. Istället kan du behöva gissa vem av två spelare som gör flest mål eller rätt antal mål i matchen. Det är alltså flera utfall där du inte har möjlighet att göra så mycket research. Du får istället gissa hur du tror det kommer att bli. Eftersom det är ganska svåra spel är det bara sex rätt som gäller.

Även om Challenge inte omsätter lika mycket som många andra poolspel är chansen stor att du blir ensam vinnare med sex rätt. Därför kan du fortfarande vinna en bra hacka även om det inte är ett av de största spelen. Det är väldigt spännande att följa precis som Powerplay. Ligorna i Challenge kan vara allt från SHL till Allsvenskan.

Oddset Matchen

Oddset matchen är ett väldigt simpelt men svårt spel. Du kan snabbt lära dig hur det fungerar. Du ska helt enkelt gissa det exakta resultaten i en utvald match. Normalt så finns det några olika matcher att välja på hos Svenska Spel. Några av sporterna som du brukar kunna gissa bland är handboll och fotboll. Du prickar bara i de olika resultat som du tror att det kommer bli. Du kan välja flera olika resultat men då kommer priset att gå upp. Du ser också hur resten av de som tippar har bettat i procent precis som i Powerplay. Det ger dig ett bra hum om du kommer bli ensam vinnare eller inte.

På Oddset Matchen är det bara ett utfall som ska tippas men det är desto svårare att pricka rätt. Det kan dock vända väldigt snabbt i en match precis som när du spelar Powerplay.

Oddset Mixen

Om du spelar på oddset mixen kan du själv välja vad du vill betta på. Du kan välja bland hela 10 olika sporter och även olika speltyper. Du kan även välja vilken insats du vill spela med. Det går att välja allt mellan 10 kronor upp till 500 kronor. Det är också väldigt enkelt att fylla i din Mixen. Du kan göra det direkt på Svenska Spels hemsida eller via ett ombud. Detsamma gäller för Powerplay.

Oddset Bomben

Oddsen bomben är ännu ett poolspel som många gärna spelar på Svenska Spel. Det är också ett av de spelen som är svårast att tippa rätt. Du ska nämligen hitta rätt resultat i hela tre eller fyra matcher. Det är lättare sagt än gjort. Det finns flera experter på nätet som gärna delar med sig av sina speltips. En anledning till att det har blivit så populärt är de höga oddsen. Skulle du lyckas få alla rätt kan du räkna med att du får en hög vinst. Det är dessutom förhållandevis billigt att betta.

Bomben skiljer sig ganska mycket från Powerplay eftersom du behöver gissa antalet mål. Dock kan matcherna vara från NHL eller SHL. Det är ett bra alternativ om du inte är så insatt i lagen då det egentligen inte spelar någon roll vilket lag som vinner. Det viktiga är att det blir rätt antal mål.

Oddset Direkt

Oddset direkt är när du kombinerar lången, matchen och bomben i en och samma kupong. När du spelar Lången bettar du på vilket lag du tror kommer vinna matchen, alltså 1 X 2. De andra två har vi redan gått igenom tidigare i texten. Du skapar din kupong direkt via ett snabbspel vilket underlättar för den som har bråttom. Du kan också använda Xperten vilket innebär att flera experter skapar en personlig kupong för dig. Sedan är det bara att rätta kupongen efterhand.

Detta spel har inte så många likheter med Powerplay förutom att du måste gissa utfallet i flera matcher. Det kan alltså vara rolig omväxling om du vill testa på något annat än just Powerplay.

Måltipset

Måltipset är ett fartfyllt poolspel från Svenska Spel där du ska välja ut åtta av 30 matcher. Du ska gissa vilka av dessa åtta matcher som det blir flest mål i. Om du lyckas pricka rätt här har du chansen på enorma summor. Är du ensam vinnare med åtta rätt är du garanterad minst 1 miljon kronor. Det är något som gör Måltipset väldigt eftertraktat. Precis som i Powerplay så är det 8 rätt som gäller. De flesta väljer att spela ett system för att kunna ta med många fler tecken. Då är det ju större chans till vinst.

Måltipset är inte så enkelt för den som inte är så insatt i fotboll. På samma sätt är inte Powerplay ett enkelt spel för den som inte följer hockey. Därför är det bra att det finns så många Powerplay tips att ta del av. Det gör det mycket enklare att spela Powerplay och Måltipset.

Vanliga frågor och svar om Powerplay tips

Det går att hitta på flera olika ställen. Det finns till exempel på Svenska Spels hemsida eller i vanliga tidningar. Många har även egna bloggar eller videokanaler där de delar med sig av sina speltips. 

Du kan läsa på om de olika lagen och de olika ligorna. Du kan till exempel kolla spelformen, om de har några skador och hur de ligger till i tabellen.

Du har möjligheten att köpa in dig på en andel. När du köper en andel betalar du bara en summa för att låta någon annan tippa åt dig. Då behöver du inte spendera någon tid och läsa på om lagen.

Det lag som är lägst odds är favoriten i matchen. Ju fler favoriter som vinner sina matcher desto lägre kommer utdelningen att bli. Därför är det bra att lägga till några skrällar på kupongen om du vill ha chans på en högre vinst. Oddsen ger en hum om vem som är favorit men det är långt ifrån hela bilden. Och det är inte alltid som favoriten vinner. Det är viktigt att komma ihåg.