Hoppa till innehåll

Powerplay tips

Powerplay är ett slags poolspel där målet är att pricka in åtta rätt. Vill du öka dina chanser att pricka in åtta rätt? Då finns det flera olika Powerplay tips som du kan ta del av. Precis som med alla typer av spel finns det inga garanterade vinster även om man tar hjälp av experterna. Därför är det viktigt att inte spela för pengar som man inte har råd att förlora.

Powerplay är ett väldigt populärt spel där du bettar på olika hockeymatcher. Det kan vara matcher både från de svenska ligorna och resten av Europa.

Tricket är att inte bara spela på favoriter eftersom det sällan ger någon högre vinst. Det är istället bättre att chansa på lite skrällar och få upp oddset lite. Du får väga för- och nackdelar när det kommer till dagens tips. Man får räkna med att det alltid skrällar i några matcher. Speciellt om det är slutet på säsongen och många av lagen inte har något att spela om. 

poolspelet Powerplay

Läs på om de olika matcherna

När du ska spela på Powerplay har du två val. Antingen kan du köpa in dig på någon annans spel eller så kan du plocka ut dina egna matcher. Det går så klart att plocka ut matcherna på måfå men då är det väldigt liten chans att du får in de åtta rätt krävs. Det gäller istället att vara så påläst som möjligt och se status för de olika lagen. Ofta är det många faktorer som påverkar. Det kan till exempel vara skadeläget i ett lag eller att de har spelat många matcher på kort tid. 

Du behöver inte vara någon hockeyexpert som följer lagen varje vecka. Det finns väldigt mycket bra information du kan hittar på nätet. Du kan till exempel läsa bloggar från människor som delar med sig av sina matchtips varje vecka. Om du går in på Svenska Spels hemsida brukar det även finnas en kommentar om varje match där. Det ger dig också lite hum om hur det kommer sluta. 

Spela ett reducerat system

Ytterligare ett tips är att spela ett så kallat reducerat system. Det är billigare och du kan då lägga in fler halvgarderingar och helgarderingar. Du kan även gå ihop med dina vänner och lägga en liten större summa på tipset. Ju mer ni spelar för desto större chans är det att ni vinner. Du får dock vara beredd på att det tar lite tid att sätta sig in i ett reducerat system. Som nybörjare kan det verka lite krångligt. Det finns väldigt bra information om att spela reducerat där du kan läsa på lite mer. 

Ta del av Powerplay tips från experterna

Att bli expert på Powerplay och alla olika hockeyligorna är inget som sker över en dag. Det krävs att du lägger ner tid och energi på att lära känna de olika lagen. Som tur är kan du ta en genväg och det är att ta del av de experttips som finns. Om du bara söker på “powerplay bettingtips” eller något liknande kommer du få upp flera förslag. Efter en tid kommer du säkert hitta dina favoriter som ger dig de bästa tipsen. 

Idag är det till exempel väldigt populärt att streama på Twitch och dela med sig av sina tips. Många streamar dagligen så du kan spela när du själv känner för det. Du kan även göra på det traditionella sättet och ta del av de tips som finns i de traditionella tidningarna. 

Om du vill läsa mer om Powerplay kan du alltid läsa vår blogg. Där uppdaterar vi dig regelbundet om tipset och om de olika lagen. Det är ett perfekt sätt att få lite mer insyn i vad som händer.

experttips

Köp in dig i någon annans andel

På Stryktipset är det väldigt populärt att köpa en andel och låta någon annan spela. Det kan du även göra på Powerplay om du vill det. Det är inte alltid man har möjlighet att sitta och analysera de olika matcherna och lagen innan man vill lämna in ett spel. Då är det ju väldigt fördelaktigt att någon annan kan göra det åt dig. 

Det finns väldigt många olika typer av andelar du kan köpa. Många av dem kostar dessutom inte ens en hundralapp att köpa in sig i. Du kan normalt se hur den som äger andelen har tippat innan du väljer att köpa in dig. Sedan när kupongen väl är inlämnad kan du följa med i matcherna precis som du gör på din egna kupong. 

Så fungerar det med vinstutdelningen

Du kanske undrar hur det fungerar med vinstutdelningen när du köper en andel? Om det blir någon utdelning så delas det lika mellan alla som har köpt in sig. Exakt hur många andelar det rör sig om varierar mellan olika spel. Det är också ett Powerplay tips som du kan ta del av när du väljer ut vilken du ska köpa. Ju färre andelar desto större vinstchans. Du kan alltså jämföra olika andelar innan du gör ett köp och se vilken som du tror är bäst. 

Välj ut några säkra matcher som Powerplay tips

Ett Powerplay tips om du vill få ner priset lite är att välja ut några matcher som säkra. Det kan till exempel vara några riktigt stora favoriter. De matcher som du är lite mer osäker över kan du halv- eller helgardera. Det är bara du själv som vet hur mycket du tycker det är värt att lägga på dina kuponger. Om du spelar varje dag kanske du vill lägga lite mindre på sina kuponger. Ett annat alternativ är att spela en gång i veckan och då lägga lite mer pengar. Det finns väldigt många olika sätt att spela på Powerplay.

Om du har en lite större budget kan du försöka få till minst en halvgardering på varje match. Då finns det ju faktiskt ganska stor chans att du får in dina matcher. Är det någon match som känns särskilt svår eller oviss är det bäst att helgardera den. Då är du alltså garanterad att få in den oavsett hur det går. Med tiden kommer du hitta ditt eget sätt att spela och tänka. Har du dessutom spelat andra poolspel vet du redan vad det handlar om. Sedan är det bara att hoppas på att matcherna och resultaten går den väg du vill. 

hockey texture

Vanliga frågor och svar om Powerplay tips

Det går att hitta på flera olika ställen. Det finns till exempel på Svenska Spels hemsida eller i vanliga tidningar. Många har även egna bloggar eller videokanaler där de delar med sig av sina speltips. 

Du kan läsa på om de olika lagen och de olika ligorna. Du kan till exempel kolla spelformen, om de har några skador och hur de ligger till i tabellen.

Du har möjligheten att köpa in dig på en andel. När du köper en andel betalar du bara en summa för att låta någon annan tippa åt dig. Då behöver du inte spendera någon tid och läsa på om lagen.

Det lag som är lägst odds är favoriten i matchen. Ju fler favoriter som vinner sina matcher desto lägre kommer utdelningen att bli. Därför är det bra att lägga till några skrällar på kupongen om du vill ha chans på en högre vinst. Oddsen ger en hum om vem som är favorit men det är långt ifrån hela bilden. Och det är inte alltid som favoriten vinner. Det är viktigt att komma ihåg.