Hoppa till innehåll

Topptipset

Topptipset påminner är samma typ av spel som Stryktipset och Europatipset. Skillnaden med Topptipset är att du ska pricka 8 matcher. Vid varje match ska du välja 1, X och 2. Klicka i 1 om du tror det blir hemmavinst, X på oavgjort resultat och 2 för bortavinst. Är du osäker kan du alltid gardera. Du har möjligheter till fina vinster på Topptipset.

Var kan jag spela Topptipset?

Topptipset är ett spel från Svenska Spel och det går endast att spela via Svenska Spels hemsida eller utvalda spelombud. Det är precis som Stryktipset, Europatipset och andra spel från Svenska Spel. Vissa gillar föredrar att sköta sina spel online. Andra gillar att spela via ombud när de kanske är ute i andra ärenden. Läs nedan vad du tror kan vara rätt för just dig.

Spela Topptipset via Svenska Spels app eller hemsida

Svenska Spels hemsida är både enkelt och bekväm när du vill spela. Både registrering och inloggning sköts via BankId. Fördelen med det är att du aldrig behöver komma ihåg några inloggningsuppgifter. Det är enkelt att rätta spel och ha kontroll. Andra kanske inte uppskattar den bristande anonymiteten med BankId. Det finns ju också en risk att man spelar mer än man borde, på en onlinetjänst. Insättningar och uttag går snabbt. Det finns flera inbetalningsmetoder och alla överföringar är krypterade

Spela hos ombud

Det är längesedan man behövde gå till ett spelombud. Många gör det dock fortfarande. Att spela via spelombud är lite socialt också. Man kan träffa andra spelare och prata strategi.  Det är enkelt att spela. Fyll bara i din kupong och lämna in. Har du frågor finns personal där för att hjälpa dig. De är ofta mycket kunniga. När du är hos spelombudet kan du även se om de har någon bra vinnhistorik på andelsspel.  

Så spelar du på Svenska Spel Topptipset

Du väljer mellan 1, 2, 5 eller 10 kr i radinsats. Stryktipset och Europatipset har endast 1 kr i radinsats. På Topptipset ökar din vinst såklart när du har högre radinsats. Har du en radinsats på 10 kr och går och vinner, multipliceras vinsten med 10. Om du spelar system multipliceras även detta med radinsatsen. När du spelar hos ett spelombud får kupongen inte understiga 2 kr. På Svenska Spel hemsida kan du däremot spela för endast 1 kr.

Enkelspel

Enkelspel är att endast markera en rad per match. Det kallas också för att spika. Dina enda val är mellan hemmavinst, oavgjort eller bortavinst (1, X eller 2). Ange radinsats på 1, 2, 5 eller 10 kr. Eventuell vinst utdelas då efter denna radinsats. Om du att spika alla matcher ska du kanske välja någon av de högre radinsatserna.

Halvgardering

Halvgardering är när du använder två tecken på en match. Du markerar alltså två av resultaten (1-X, 1-2, X-2). Din insats dubblas för varje halvgarderingen du gör. Det kan vara värt att notera. Gör du för många halvgarderingar kan det bli riktigt dyrt. Samtidigt bör du använda dig av en del halvgarderingar när du spelar. Det är svårt att tänka sig alla rätt utan det.

Helgardering

Att helgardera betyder att du markerar alla tänkbara resultat i en match. Du kan helgardera upp till sju matcher på Topptipset. Tänk på att din radinsats tredubblas för varje helgardering. Om du till exempel har endast 1 kr i radinsats och helgarderar 7 matcher, blir den totala insatsen på över 20 000 kr. Spara helgarderingarna till de riktigt jämna matcherna.

Andelsspel – Spela Tillsammans på Topptipset

Spela Tillsammans är en funktion som har funnits på Svenska Spel sedan 2019. Den låter dig spela tillsammans med kompisar och kollegor. Ett lag på upp till 50 personer och därmed 50 andelar kan gå ihop och spela på Topptipset (och Stryktipset, Europatipset, Powerplay och Bomben). Det här ger en betydligt större pott att spela för, vilket ger fler garderingar. Större vinstchanser!

Öka möjligheterna att vinna stort

Topptipset är till stora delar ett skicklighetsspel, men där finns ett mått av tur också. Bollen är ju som bekant rund och den ska helst rulla åt rätt håll, beroende på vilka du kryssat. Det finns några saker man kan göra, både för att öka chanserna till vinst och att vinna mer. Här kommer några av tipsen.

Läs på

Topptipset är ett kunskapsspel där det gäller att vara påläst. Ju mer info du har, desto större är chansen att du lyckas pricka rätt. Kolla upp hur det är i truppen, stämningen och skadeläget. Hur brukar lagen spela mot varandra? Vad är det för typ av match? Är den avgörande på något sätt? Nätet ger få ursäkter att inte vara påläst.

Spelvärde och streckfördelning

Alla olika utgångar i en match visas enligt ett odds. Det kan exempelvis vara 1: 1.45 X: 2.10 2: 2.33. Spelbolagen sätter oddsen och de är ofta nära sanningen. Andra spelare kan dock spela mer med hjärtat än med hjärnan. Ibland kan de strecka stora kända lag, även när oddsen kanske säger något annat. Håll uppsikt för att hitta matcher där oddsen talar emot spelfördelningen. Strecka efter oddsen.

Hitta värdefulla spikar

Om du bara spelar på favoriter blir det sällan några storvinster. För att vinna de stora pengarna måste du hitta en rad som kan ge den. Det krävs lite mod. Man måste helt enkelt få in en skräll eller två. Många gör kanske en helgardering där både odds och streckfördelning är jämna. Det gäller att hitta en match där du har möjlighet att sticka ut.

Vänta med att lämna in raden

Det kan vara klokt med att vänta med att lämna in raden. Information kan komma nära inpå spelet som har en förutsättning att förändra resultatet. Det kan vara en nyckelspelare som avstår matchen eller någon annan avgörande omständighet. Vänta helt enkelt in i det sista, för att ha all information med dig till spelet.

Rätta dina kuponger på Topptipset

Det finns flera sätt att rätta sitt resultat på Topptipset. Om du vill följa resultaten live kan du ställa in aviseringar från olika spelsajter för de utvalda matcherna. Svenska Spels app och hemsida visar också liveresultat från aktuella matcher. Klicka bara in dig på Topptipset. Du kan också gå in i efterhand på dina personliga sidor och automatiskt rätta ditt spel.

När matcher inte kan spelas

Det händer att matcher blir uppskjuta eller inställda. Spelomgången får ett resultat om sex eller fler matcher avgörs. Matcher som inte kan avgöras inom spelomgången lottas fram. Direkt efter spelomgången lottas de med hjälp av en slumptalsgenerator. Den tar hänsyn till oddsen. Ett resultat med låga odds har större chans att dras än ett med höga. Lottningen delas med Stryktipset och Europatipset. Om färre matcher än sex kan avgöras återbetalas hela spelomgången.

Maxvinst på Topptipset

Att spela på Topptipset och andra poolspel från Svenska Spel innebär att du i första hand spelar mot andra spelare. Man ska fråga sig om man bara vill spela eller om man vill maximera sin vinst. Det går alltid att köra på favoriterna. Det kan ge vinst men inte säkert så stora vinstpotter. Du får nog bättre vinstmöjligheter om du spelar på Oddset. För att få max vinst på Topptipset gäller det att du håller koll på streckvärdet.

Vinstutdelning & Rullpott

Återbetalningsgraden på Topptipset är ca 70%. Endast alla åtta rätt på kupongen gäller. För att vinst ska betalas ut måste den överstiga 10 kr, när den fördelas mellan alla vinnarna. Ibland är inte vinsten tillräcklig för att betalas ut. Då skapas en rullpott. Det i sin tur kan innebära en bra jackpot i efterföljande spelomgång. Just dessa spelomgångar är värt att hålla koll på.

Topptipset Live

När man spelat några rader Topptipset är det roligast att följa det live. Det är de största matcherna som väljs ut för Topptipset. De kan ses via tv eller streamingtjänster. Det går även att gå in på Svenska Spels hemsida och ta del av liverapporteringen där. Här finns liveuppdateringar om resultat samt hur stor utdelningen blir. Även andra spelbolag har också liverapportering med aviseringar.

Hur ofta kan man spela Topptipset

Topptipset kan spelas flera gånger i veckan, till skillnad från exempelvis Stryktipset. Ibland går det spela varje dag. Är det gruppspelsmatcher från Champions League och Europa League brukar man kunna spela Topptipset med enbart dessa matcher. Spelarna brukar uppskatta dessa. Annars brukar det vara blandat utbud, med matcher från flera ligor. Missa inte spelstoppet. Det är en minut innan första matchen börjar. Undantaget är lördagar då spelstoppet alltid är kl. 15:59, precis som Stryktipset.

Svenska Spels Topptipset

I Topptipset från Svenska Spel ska du tippa resultatet i åtta matcher. Precis som Stryktipset är det enligt 1-X-2-principen. Du vinner endast på åtta rätt. Spelet lämnar du in hos ditt spelombud eller online via Svenska Spels hemsida eller app.           Som med andra spelformer kan du gardera, spela andelsspel och mycket annat. Topptipset är ett enkelt spel, men inte helt lätt att vinna.

Spelpaus

Spelpaus är ett frivilligt avstängningssystem. Med Spelpaus kan spelare stänga av sig från spel om pengar. Avstängningen alla spelbolag som arbetar under svensk licens. När man trycker på spelpaus-knappen, stängs denne av för spel under en viss period. Det gäller inte bara onlinespel utan även på spel i butik, travbanor och spel på spelautomater (exempelvis Jack Vegas).