Hoppa till innehåll
Home » Blogg » Powerplay utdelning – hur mycket kan man vinna?

Powerplay utdelning – hur mycket kan man vinna?

  • av
Powerplay utdelning

För att vinna på Powerplay behöver man få rätt på alla matcher i kupongen. Powerplay utdelning ges till samtliga spelare som prickat rätt på alla matcher på kupongen. Lyckas man pricka in alla rätt får man vara med och dela på 70 % av den aktuella omsättningen, tillsammans med de övriga spelarna som också lyckats få rätt på alla matcher. Desto färre spelare som har alla rätt, desto högre blir utdelningen.

Powerplay utdelning varierar beroende på vinnaroddsen

Beroende på om det är ett favorittippat lag som leder eller om det är ett oväntat lag som leder är utdelningen olika. En powerplay vinnare är de som har rätt på samtliga matcher.

Varje gång en match ändrar ställning så ändras även utdelningen. Det är den utdelning som visas på sidan eller i svenska spel appen som blir vid åtta rätt om inget ändras i matcherna.

Utdelningen varierar men oftast är det flera tusenlappar men kan även vara några hundra upp till flera tiotusentals kronor. Om ingen får alla rätt tar Svenska Spel vinstpotten och lägger den till nästa omgång.

Spika, hel- eller halvgardera

Ska vi sammanfatta Powerplay så är det ett poolspel med åtta hockeymatcher som man behöver pricka in samtliga matcher för att få utdelning. Man kan välja att spika matcherna eller spela halv- och helgarderingar.

Vinstsumman kan variera och beror på hur många man behöver dela vinsten med. Är det fler skrällar blir vinsten betydligt högre än om det bara är favoriter som vinner. Man kan spela själv på Powerplay men det går även att spela med vänner och familj. Spelar du utan hel- och halvgarderingar kostar det endast 1 krona.