Hoppa till innehåll
Home » Blogg » Premier League stream

Premier League stream

  • av
Premier League stream

Premier League har fler tittare än någon annan liga i världen. På UEFAsliga över de bästa nationella fotbollsligorna rankas de som nummer 2 efter spanska La Liga. I Sverige har vi en lång historia av att följa engelsk fotboll. Förr i tiden gjorde vi det enbart på lördagar genom att kolla Tipsextra. Nu har fans av Premier League betydligt fler möjligheter. Vi ska gå igenom dem här.

Streama Premier League

Att streama toppfotboll live från Premier League är inte speciellt svårt. I Sverige kan du dels komma åt matcherna via ditt kanalutbud. Det är Nent Group / Viaplay som har rättigheterna att sända Premier League i Sverige. Dessutom har vissa spelsajter har även livestreams i sitt utbud.  De erbjudet det vid sidan av sitt vanliga sport- och casinospel. Du kan kolla livematcher och spela samtidigt.

Varför ska man livestreama Premie League?

Många uppskattar livestreamad sport och det är inte så konstigt. Det kan bli dyrt att ha olika sportpaket hos kanaloperatörer. Dessutom är det inte säkert man kan sitta vid tv:n just den tiden matchen sänds. Med livestreamade matcher kommer du åt sändningarna var som helst. Det räcker att du har en mobiltelefon eller en surfplatta. Sedan kan du se toppfotboll var som helst.

Hur får jag tillgång till livestreams på spelsajter?

Flera spelsajter erbjuder livestreams från olika sporter och ligor. Detta har de som komplement till sitt vanliga utbud. De erbjuder det dock inte helt på grund av god vilja, utan det finns villkor. Några brukar vara:

  • Du ska ha ett registrerat konto
  • Ditt spelkonto måste innehålla en viss summa pengar
  • Du ska spela aktivt.

Därefter kan du få tillgång till livestreams på Premier League och många andra sporter.

Premier League i ditt kanalutbud

Det är Nent Group / Viaplay som har rättigheterna att sända Premier League i Sverige. De har även rättigheterna till många andra ligor som Europa League och Bundesliga. Om du vill ha Viaplay måste du kontakta din kanaloperatör. Vissa bredbandsleverantörer erbjuder också Viaplay. Du kan även besöka Viaplays hemsida och välja något av deras sportpaket.

Premier League – Englands högsta division

Premier League är England högsta fotbollsliga och är samtidigt den mest lukrativa fotbollsligan i världen. Säsongen 16/17 var de totala klubbintäkterna 4.5 miljarder pund. Mellan 2013 och 2018 hade man ett publikgenomsnitt på 36 675 besökare. Endast Bundesliga har ett högre publikgenomsnitt. 20 lag tävlar i Premier League. Ligan varar mellan augusti och maj.

Premier Leagues främsta målgörare

Många färgstarka spelare har gjort sig världskända genom spel i Premier League. Den absolut främste målgöraren genom tiderna i Premier League är Alan Shearer. Under åren 1992 till 2006 gjorde han mål inte mindre än 260 gånger. På andra plats hamnar Wayne Rooney. Han nätade 208 gånger mellan 2002 och 2018. En hedersam tredjeplats innehas av Andy Cole, med 187 mål mellan 1992-2008.

Svenskar i Premier League

Premier League har en lång historia med svenskar på planen. Bland de nuvarande i säsongen 21/22 har vi exempelvis Victor Nilsson Lindelöf i Manchester United och Emil Krafth i Newcastle United. Tidigare har vi haft bland annat Freddie Ljungberg i bland annat Arsenal, Anders Limpar i Everton och Arsenal, Zlatan Ibrahimović i Manchester United och många fler.