Hoppa till innehåll
Home » Blogg » Europa League stream

Europa League stream

  • av
Europa League stream

Europa League är den näst största europeiska turnering efter Champions League. Det är fortfarande europeisk toppfotboll vi pratar om så naturligtvis finns stort intresse av att se den.  I det som tidigare kallades UEFA-cupen gör 32 lag upp om den hedervärda titeln och en garanterad plats i Champions League. I Sverige ser vi gärna livestreamade matcher från Europa League. Här kommer vi visa hur du får tillgång till livestreams och hittar rätt kanalutbud.

Streama Europa League

Det är inte speciellt svårt att streama toppfotboll live från Europa League. I Sverige kan kommer du åt sändningarna via en kanaloperatör. För närvarande är det Nent Group / Viaplay som har rättigheterna. Ligan kan även finnas på vissa spelsajter.  Flera spelsajter har börjat erbjuda livestreams som en del av sitt utbud. Vid sidan av spelandet kan du alltså följa dina spel live också.

Varför ska man se livestreams?

Det är många som uppskattar livestreamad sport och det är inte så konstigt. Ibland kan sportpaket hos din kanalleverantör vara lite dyra. Det kan även vara svårt att passa in tiden för att se en livesänd match på tv. Med en livestreamad match kommer du åt sändningarna var som helst. Du kan se via din mobiltelefon, dator eller surfplatta. Det brukar även fungera att casta till din tv.

Hur gör jag för att se livestreams på spelsajter?

Det finns som sagt flera spelsajter som erbjuder livestreams från olika ligor. Villkoren för att ta del av utbudet skiljer. Några saker du brukar behövas är:

  • Registrerat konto
  • En viss summa pengar på ditt spelkonto
  • Aktivt spelande

Därefter brukar du ha full tillgång till livestreams från Europa League. Det brukar även finnas många andra sporter och ligor att följa. Spela och kolla livestreams på samma gång.

Europa League i ditt kanalutbud

För närvarande är det Nent Group / Viaplay som har rättigheterna att sända Europa League i Sverige. De har även rättigheterna till många andra ligor som Premier Leaugue och The Championship. För att få tillgång till Viaplay måste du kontakta din kanaloperatör. Det kan även erbjudas via din bredbandsleverantör. En annan möjlighet är att besöka Viaplays hemsida och välja något av deras sportpaket.

Fakta om Europa League

Uefa Europa League, kallades tidigare för Uefacupen,. Det är den näst största fotbollsturneringen för klubblag i Europa efter Uefa Champions League och före Uefa Europa Conference League. Turneringen arrangeras av Uefa. Det blev en stor officiell europeisk turnering säsongen 1971/72 då organisationen tog över Mässcupen som startat 1955. Namnet ändrades 2009/10 från Uefacupen till Uefa Europa League. Den mest framgångsrika klubben i Europa League är spanska Sevilla. Spanien är även det land som kommit till final oftast, med sina klubbar.

Sverige och Europa League

Sverige finns representerade i Europa League eller snarare UEFA-cupen med två finaler. Det var IFK Göteborg båda gångerna. Finalerna inträffade under IFK Göteborgs storhetstid på 80-talet. Den första finalen var 1982/83 mot Hamburg. Då vann IFK med totalt 4 mål mot 0 under de bådamötena. Andra gången var 1986/87. I två finaler mot Dundee United vann IFK med 2 mål mot 1. Sedan dess har dessvärre svenska lag lyst med sin frånvaro.