Hoppa till innehåll
Home » Blogg » Vad är Powerball lotteri?

Vad är Powerball lotteri?

  • av
Vad är Powerball lotteri?

I Sverige så har vi en oerhört stark lottotradition och många av oss har vuxit upp med att någon i familjen regelbundet spelade på lotto. Även idag så är lotto oerhört populärt, mycket tack vare att man idag kan spela enkelt och smidigt online. 

Men för den som är intresserad av att testa på någonting annorlunda jämfört med det klassiska utbudet som finns tillgängligt hos Svenska Spel finns det idag en hel del andra möjligheter. Bland annat kan man spela på Powerball, världens största lotteri. 

Om du redan nu vet att du är intresserad av att testa på detta så finns det en utmärkt resurs på länken om Powerball. Du får då insikt i hur det hela fungerar, samt var du kan vända dig om du är intresserad av att spela. Eftersom det inte erbjuds hos Svenska Spel, som Powerplay gör, så behöver man vända sig till ett annat casino om man är intresserad av att spela. Vi kommer att gå igenom det mest grundläggande som kan vara bra att hålla koll på innan man sätter igång med att spela.

Powerball erbjuder mycket större vinster än svenska varianter

En sak som gör att Powerball är så oerhört populärt är de stora vinsterna som delas ut genom lotteriet. Istället för att röra sig i miljonklassen så kan den tursamme vinnaren plocka hem miljardbelopp.

Men detta för även med sig att det är väldigt mycket svårare att vinna på Powerball. För att vinna riktigt stora summor så krävs det att du är en av de enda som har vunnit.

Så spelas Powerball

Om du är intresserad av att spela på Powerball så behöver du först och främst sätta upp ett konto och ladda på det med pengar. Därefter så följer det en struktur som är väldigt familjär för den vane lottospelaren. 

Man väljer ut fem siffror mellan 1 – 69 och sedan även en Powerballsiffra. För att få den maximala vinsten så behöver du få rätt på dina fem siffror, men även på Powerballsiffran. Dragningarna hålls två gånger i veckan på onsdagar och söndagar. Att spela på Powerball kostar 35 kronor, men det går även att lägga till lite extra pengar för att öka sin vinstsumma vid eventuell vinst.

Jackpottarna är det som lockar med Powerball

En sak som gör Powerball tämligen unikt är de absurda summor som går att vinna. Detta har till mångt och mycket att göra med att lotteriet använder sig av ett Jackpottsystem för att öka vinsterna. Alla stora siffror som man ser associerat med Powerball har kommit från att människor har haft väldigt mycket tur, boostat sina spel genom att skjuta in mer pengar, och samtidigt har träffat en riktigt stor jackpott.

Powerball kan erbjuda ett roligt alternativ till andra lottospel

Om du känner att du börjar tröttna på Svenska Spel och deras lotto så kan det vara väldigt roligt att istället vända sig till någonting nytt och spännande. Tänk på att det fortfarande är väldigt låg chans att du vinner, och att du inte bör behandla det som ett sätt att tjäna pengar.